SWEPS HQ – ETT NYBYGGNATIONSPROJEKT UTÖVER DET VANLIGA!


Byggnationen av SWEPs nya HQ, och resan dit, är verkligen ett projekt att minnas för oss på Workpoint. Flytten gick i november 2023, men känslan när dörrarna öppnades för medarbetarna efter många månaders kämpande, var obetalbar!

Vi är tacksamma för att vi fick vara med SWEPs ledning från det modiga beslutet att satsa på ett nytt HQ, närmre fabriken och nya TechGarden, men också med att anamma ett för verksamheten helt nytt arbetssätt.

SWEP tog tidigt hjälp av oss på Workpoint för att kravställa rätt till fastighetsägaren, men också som rådgivare under processen att landa ett så komplett hyresavtal som möjligt – innan vi trädde in som projektledare för genomförandet med allt vad det innebar.

Tillsammans med en engagerad styrgrupp och ett internt projektteam, med Linnea Rönn i spetsen, skapades ett nytt HQ med utrymmen och ytor som stödjer det arbete som ska utföras. Även den multifunktionalitet och lekfullhet som framfördes tidigt i projektet, anammades av Christel Persson på Casa Arkitektfirma som slutligen gjorde designen avseende färger, material och inredning.

Mycket inredning återbrukades och förädlades – vilket var viktigt för SWEP ur ett hållbarhetsperspektiv. De kompletterande inköpen gjordes därför också från både återbruksleverantör och leverantör av ny inredning, med krav på långsiktighet i materialval och tillverkning i närområdet.

Vi vill tacka SWEP för förtroendet och det fantastiska samarbetet under flera år – både i befintliga & nya lokaler! Lycka till framåt!

 

Bilden tagen av fotograf: Ole Jais